Kakav glas žene više vole i da li je dubok muški glas privlačniji ženskom polu ?

Gotovo da ne postoji muškarac koji je bar jednom sebi nije postavio pitanje: Koliko je važna boja glasa ili kakav muški glas žene najviše vole ? Dubok muški glas žene duže pamte, a boja glasa takođe ima značajnu ulogu u zavođenju. To su pokazali rezultati istraživanja naučnika sa Univerziteta u Aberdinu, Škotskoj

kakav glas vole zene

Tačno je da ženski pol više obraća pažnju na muškarce za dubljim glasom

Žene su vrlo osetljive na visinu tona  i to odlično pamte, a tonovi iz nižeg registra na dame ostavljaju snažniji utisak. Na osnovu toga u istom trenutku često procenjuju i muškarca u zavisnosti od toga da li mu je glas muževan ili ne.

Psiholozi su izveli dva eksperimenta. U prvom eksperimentu muških glasova  učestvovalo je 45 žena. Njima su prikazivane slike muškaraca,. Uz svaku prikaznu sliku mogao se čuti i zvučni zapis glas, tj. ime muškarca sa slike izgovoreno nekada visokim a nekada niskim tonom.

Zatim su ženama pokazivane fotografije sa sličnim ali ne uvek istim likovima. Očekivalo se da žene prepoznaju onu fotografiju koja im je ranije pokazana. Ispostavilo se da žene bolje pamte likove uz čiju sliku su čule ime muškarca izgovoreno dubljim glasom. Takođe, trebalo je da kažu koji muski glas im se više dopada i to su bili naviše duboki muški glasovi.

ZAKLJUČAK : “Rezultati koje smo dobili pokazali su da žene obraćaju više pažnje na muškarce sa dubokim glasom i bolje ih pamte“, kaže Dejvid Smit koji je bio šef istraživačkog tima. Izvor: Mondo.rs

muski-glas-dubok-privlacan-prijatan-barry-white

Dubok glas nije samo važan za muško – žensku privlačnost. Psiholozi su dokazali da ljudi generalno vole uspešne pojedince. Duboki glasovi ulivaju sigurnost i simbol su toga. Primera radi, Ovaj zaključak upućuje da muškarci dubokog glasa mogu imati više uspeha ne samo u odnosu sa  ženama, već i na svim ostalim društvenim poljima.