Kakav glas žene više vole i da li je dublji muški glas privlačniji ženskom polu ?

Gotovo da ne postoji mladić koji ne preispituje svoj muški glas. Zapravo muškarac koji je bar jednom sebi nije postavio pitanje: Koliko je važna boja muškog glasa ili kakav muški glas žene najviše vole? Ovaj muškarac ne mora se baviti snimanjem voice overa, govorimo generalno.

Evo razrešenja: Dubok muški glas žene duže pamte, a boja muškog glasa takođe ima značajnu ulogu u zavođenju. To su pokazali rezultati istraživanja naučnika sa Univerziteta u Aberdinu, Škotskoj

muški glas kakav žene vole

Tačno je da žene više obraćaju pažnju na nešto dublji muški glas

Žene su vrlo osetljive na visinu tona  i to odlično pamte, a tonovi iz nižeg registra na dame ostavljaju snažniji utisak. Na osnovu toga u istom trenutku često procenjuju i muškarca u zavisnosti od toga da li njegov muški glas muževan ili ne.

Psiholozi su izveli dva eksperimenta. U prvom je učestvovalo je 45 žena. Ženama si prikazivane slike muškaraca. Uz svaku sliku muškarca, puštali su zvuk . Kada se pojavi slika, čuje se muški glas nekada dublji, a nekada glas sa višim tonom.

Zatim su ženama pokazali fotografije sa sličnim, ali ne uvek istim likom. Očekivalo se da žene prepoznaju sliku iz prvog eksperimenta. Ispostavilo se da žene bolje pamte slike muškarca uz koju su čule dublji glas. Takođe, trebalo je da kažu koji muski glas im se više dopada. To su bili naviše dublji muški glasovi, koji zvuce prirodno i ležerno.

ZAKLJUČAK : “Rezultati koje smo dobili ukazuju da žene obraćaju više pažnje na muškarce sa dubljim glasom i bolje ih pamte“, kaže Dejvid Smit koji je bio šef istraživačkog tima. Izvor: Mondo.rs

Dubok glas nije samo važan za muško – žensku privlačnost. Psiholozi su dokazali da ljudi generalno vole uspešne pojedince. Nešto dublji glasovi ulivaju sigurnost i simbol su te sigurnosti. Ovaj zaključak upućuje na to da muškarci dubokog glasa mogu imati više uspeha ne samo u odnosu sa  ženama, već i na svim ostalim društvenim poljima.

Legendarni muški glas, svakako jedan od najpopularnijih muških glasova u Americi