Audio produkcija na računaru, podešavanje je važno

audio produkcija

Da smo kojim slučajem imali šansu da kažemo Jimi Hendrixu kako ćemo mixati i snimati na 50 do 100 audio kanala na računaru kod kuće, verovatno bi pomislio da smo ludi. Danas radimo audio produkciju i imamo (skoro) gotov albumski snimak naravno uz adekvatnu audio opremu u studiju. Računarska tehnologija je napredovala i danas je teško zamisliti studio koji ne radi obradu zvuka preko računara. Međutim, postoji nešto jako važno.

Naime, računar je mašina predviđena za mnoge aplikacije. Windows operativni sistem nije namenjen samo muzičarima. Zbog toga je neophodno napraviti neke modifikacije i podešavanja u svom računaru radi poboljšanja performansi koje ćete osetiti radu sa muzičkim aplikacijama.

Treba napomenuti da ovo podešavanje NEĆE dati bolje performanse računara pri radu sa drugim aplikacijama (na primer igricama), čak mozda i usporiti taj segment. Poboljšanja se odnose samo na računare sa primarnom funkcijom snimanje, audio montaža, obrada zvuka, audio mix i mstering. To ne znači da će biti optimizovan za produkciju kakva video produkcija

Audio produkcija osnovna podešavanja za windows 10

Dakle ovde se može pogledati kako da podesite vaš win 10 računar za audio produkciju. Ovo su podešavanja koja smo pronašli i odlučili da podelimo sa vama. Međutim naš savet je svakako, da dobro pogledate i dodatno googlate i na kraju samostalno odlučite šta je njabolje za vas i vaše potrebe. To je jedini ispravan put. Ova podešavanja za win 10 audio produkciju na računaru su data u pdf formatu. Preuzmite i onda progledajte. Pratite ovaj – link za preuzimanje.

Treba dodati kako se ozbiljna audio produkcija odvija na pouzdanim racunarskim sistemima moćnih konfiguracijama. Vrlo su zastupljene MAC mašine, što ne znači da na PC racunarima ne možemo završiti posao.

Povezani tekstovi: