Zanimljivosti o istraživanju muških i ženskih boja glasova

muski-glas-dubok-privlacan-prijatan-barry-whiteIstina, dubok muški glas ženama privlačniji

Dubok muški glas žene duže pamte, a boja glasa takođe ima značajnu ulogu u zavođenju. To su pokazali rezultati istraživanja koje su sproveli naučnici sa Univerziteta u Aberdinu, Škotska. Žene su vrlo osetljive na visinu tona , dublje glasove odlično pamte, što znači da tonovi iz nižeg registra na dame ostavljaju snažniji utisak. Na osnovu boje glasa procenjuju muškarca u zavisnosti od toga da li mu je glas muževan ili ne. SAZNAJ VIŠE

 

zenski-glas-predivan-adeleŽenski glas može da naježi !

Dok govore nižim glasom, žene će imati veći učinak na slušaoca. Verovali ili ne promene u menstrualnom ciklusu utiču i na glas, pa žena za vreme ovulacije zvuči privlačnije. Bilo da je reč o milozvučnom soul glasu pevačice Adele ili prijatnom tonu prodavačice iz obližnje prodavnice, žene su u stanju zavoditi muškarce svojim glasom već vekovima, tvrde naučnici Univerziteta Virginia.

 

audio-reklame-glas-voice-over-sugestivan-u-prozoruAudio dostignuće, prozor koji govori

Tehnologija je omogućila da čujemo reklame iz sopstvene glave. Razvijena je od strane jedne nemačke televizije. Dakle premoreni putnici koji tokom vožnje u metrou slučajno naslone glavu na “prozor koji govori” biće i prilici da čuju audio reklame koje verovali ili ne dolaze upravo iz njihove glave. Čuju prijatan, dubok i vrlo sugestivan muški glas. Saznaj više..