Audio reklame koje dolaze iz naše glave – prozor koji govori

Tehnologija je omogućila da čujemo audio reklame iz sopstvene glave dok žmurimo i dremamo. Razvijena je od strane jedne nemačke televizije. Dakle premoreni putnici koji  tokom vožnje u metrou naslone glavu na “prozor koji govori” biće i prilici da čuju audio reklame koje verovali ili ne dolaze upravo iz njihove glave. Čuju prijatan, dubok i vrlo sugestivan muški glas.

audio-reklame-glas-voice-over-sugestivan-u-prozoru

Sve je osmišljeno po identičnom konceptu funkcionisanja slušnih aparata gde upravo kosti naše glave funkcionišu kao odlični provodnici. Ovaj audio prenosi se upravo putem vibracija koje šalju specijalni transmiteri prikačeni na prozor. Na taj način se putem kosti lobanje prenosi zvuk, a ujedno se stiče utisak da se reklama emituje upravo iz glave samog putnika.

Reklama pod nazivom „talking window“ emitovana je takođe i na tv kanalu Sky Deutschland, a ubrzo su usledile i rekacije agencije BBDO.

– Umorni putnici obično odmaraju tako što naslone glavu na prozor. Odjednom, počinju da čuju kako im se neko obraća i niko drugi ne može da čuje šta glas u glavi kaže. Glas koji se čuje u reklami, zapravo, pripada nekome od Audivinih transmitera koji su ugrađeni u prozor

Ovaj koncept sasvim sigurno mogao bi se proširiti na segmente kao što su emitovanje prijatne muzike, vremenske prognoze ili recimo korisne informacije u saobraćaju, možda pre nego emitovaje audio reklame.

Serbian male voice over IVR demo sample Serbian male 4 voices for video game – TVC WOT Commercial Serbian male voice over commercial demo Serbian male Movie Trailer Voice Over MAGICIAN Serbian female voice over e-learning demo Serbian female voice over radio commercial sample Serbian male voice over explainer demo sample Serbian male voice over corporate narration demo Serbian female voice over commercial demo sample Serbian female voice over narration demo